Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana papryka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kilka strąków czerwonej papryki
2 ząbki czosnku
cebula
3 listki laurowe
kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
ocet 10 % 1 szkl.
woda 4 szkl.
cukier 2 łyż.
oliwa 2 łyż.
sól 1.5 łyż.

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana papryka

Paprykę oczyścić i pokroić w kawałki. Czosnek i cebulę obrać i pokroić w piórka. Paprykę układać w słoikach z kawałkiem cebuli, czosnku i przyprawami. Do wrzącej wody dodać ocet, sól, cukier i oliwę. Gdy nieco przestygnie, zalewać paprykę, tak aby został w słoiku ok. 1 cm wolnego miejsca poniżej gwintu.Zakręcić i pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna223 23.10.2010 23:34
lubię bardzo tylko musi być twarda i chrupiąca
czarnaMi 02.10.2010 20:20
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak