Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z przecierem,kiełbasą i parówkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt
kapusta kiszona 0,5 kg
marchewki 2 szt
kiełbasa chuda 3 szt
parówki 3 szt
przecier pomidorowy 1 słoiczek
kostka rosołowa 1 szt
kostka mięsna 1 szt
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 6 kulek
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z przecierem,kiełbasą i parówkami

Do garnka wlać 1 litr wody. Kapustę umyć,pokroić i wrzucić do garnka.Dodać pokrojoną w kostkę marchewkę,kostki rosołowe,pieprz,listki laurowe,ziele angielskie,przyprawę do gulaszu.Wszystko dusić.Po 20 minutach dodać kiszoną kapustę.Usmażyć na rozgrzanym oleju pokrojoną w kostkę kiełbasę i pokrojone w talarki parówki.Wszystko wrzucić do garnka i wsypać łyżeczkę mielonej papryki.Dokładnie wymieszać.Po 25-30 minutach dodać cały słoiczek przecieru pomidorowego i gotować jeszcze 10-15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 11.10.2011 10:06
fajne danie:)
PaniMISIOWA 28.09.2011 19:38
fajna
Pacia 04.08.2011 16:00
wygląda pyszniutko
mirosława4 04.06.2011 15:47
mniam aż ślinka cieknie
Ewelina38 07.05.2011 20:18
świetna kapustka, często robię podobną
Faustyna 25.10.2010 19:12
Mmm myślę, że to bardzo smaczna potrawka:)
czarnaMi 02.10.2010 20:19
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak