Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zakąska ze śledzi po cygańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos
cebula 2 szt
ogórki konserwowe 2 szt
sól
pieprz
cukier
zielenina
filety śledziowe 1 matiasy
oliwa 1/3 szklanki
ketchup pikantny 2 łyżki
Do dekoracji:
pomidor cząstki

Przepis i sposób przygotowania na: Zakąska ze śledzi po cygańsku

Przygotowanie sosu:
Pokrojone w cienkie piórka cebule parzymy na sicie wrzątkiem, hartujemy zimną wodą, odsączamy.
Oliwę łączymy z keczupem, dodajemy przyprawy, cebule, posiekane ogórki warszawskie i korniszony, mieszamy.
Odsączone z zalewy filety dzielimy na zgrabne porcje, układamy na półmisku, zalewamy sosem.
Półmisek zawijamy szczelnie w folię i wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Przed podaniem przybieramy świeżą zieleniną i cząstkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak