Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajak faszerowane ziołami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajek 5
filety z sardeli 2
oliwy 1 łyżka
śmietany 18% 3 łyżki
chrzanu ze słoika 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jajak faszerowane ziołami

Jajka gotujemy na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Wkładamy je do miski i rozgniatamy widelcem i mieszamy z posiekanymi ziołami, oliwą, śmietaną, chrzanem i posiekanym sardelami. Masę wkładamy na miejsce wydrążonych żółtek. Można zrobić to maszynką do tortów, jajka będę wyglądać efektywniej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak