Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kawałki.
Bułkę namoczyć w letniej wodzie i odcisnąć.
Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu.
Mięso, bułkę, cebulę zmielić w maszynce.
Do masy mięsnej dodać jaja, pieprz, sól, dokładnie wymieszać, wyporcjować.

Uformować wałek średniej grubości, obtoczyć w tartej bułce.
Uformować klopsy, przenieść na brytfanny na rozgrzany tłuszcz, oblać tłuszczem i piec w piekarniku polewając powierzchnię mięsa najpierw tłuszczem, a następnie wytwarzającym się sosem.

Upieczone klopsy podawać z ziemniakami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !