Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka Agi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier puder 10 dag
stopione masło 40 dag
mąka 40 dag
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka Agi

Masło ubijamy trzepaczką aż zbieleje. Dodajemy cukier wyrabiając łyżką do całkowitego rozpuszczenia cukru w maśle. Następnie dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto ręką. Powinno być delikatne i „piaskowe” gdyby było za miękkie dodajemy odrobinę mąki. Z ciasta robimy spłaszczone kulki, ozdabiamy orzechami i pieczemy około 20 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak