Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z warzywami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron 1 kg
marchew 400 g
pietruszka 200 g
cebula 200 g
kapusta biała 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 150 g
smalec 50 g
ser żółty 800 g
sól do smaku
margaryna 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z warzywami i serem

Warzywa rozdrobnić, zalać wrzącą wodą i ugotować.
Kapustę poszatkować, dodać do podgotowanych warzyw i ugotować.
Makaron ugotować we wrzącej i osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą przegotowaną wodą, wymieszać ze stopionym tłuszczem, warzywami, koncentratem pomidorowym, startym serem.
Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć makaron, na wierzchu polać stopionym tłuszczem i posypać serem żółtym, wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak