Sposób przygotowania

Orzechy trzeba obrać ze skórki, najlepiej zalać je wrzątkiem i wtedy obierać. Obrane orzechy podsmażamy kilka minut na suchej patelni, az orzechy lekko zbrązowieją i poczujemy ladny zapach. Odstawiamy do wystygnięcia. Zimne orzechy, pietruszkę i czosnek wrzucamy do rozdrabniacza lub robota kuchennego. Miksujemy aż się całkiem rozdrobnią. Dodajemy masło i mieszamy. Dodajemy po mału oliwę i nadal mieszamy. Dodajemy śmietanę i ser starty na tarku, mieszamy.
Makaron gotujemy al dente i mieszamy z sosem, na górę posypujemy serem żółtym.
WAŻNE: nie podgrzewamy sosu!!! bo nastąpi oddzielenie się masy od oliwy, a ser się zważy. Dodajemy zimny sos do gorącego makaronu i mieszamy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !