Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1/2 kg
cebula 1 sztuka
czerstwa bułeczka 1 sztuka
mleko
pieczarki 1/2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
olej
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarkami

Pieczarki drobno kroimy i dusimy na oleju. Cebulę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Oba składniki dodajemy do mięsa. Bułkę moczymy w mleku lub w wodzie i dokładnie odciskamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość dokładnie mieszamy. Panierujemy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 17.05.2011 20:12
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak