Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada śmietankowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
mąka 8 łyżek
cukier 8 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
śmietana kremówka 1/2 l
śmietan fix 2 opak

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śmietankowa

CIASTO
Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec 20 minut w nagrzanym piekarniku.

KREM

Śmietanę schłodzić,dodać śmietan-fix, ubić na sztywno.
Przełożyć roladę kremem, zwinąć roladę i włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewasylwia 15.10.2010 13:36
Uwielbiam takie pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak