Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadzienie do Krokietów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 1 sztuka
mięso wołowe 30 dag
kapusta 1/2 główka
pieczarki 6 sztuk
cebula 2 sztuki
przyprawa uniwersalna Kucharek
pieprz do smaku
olej do smażenia
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Nadzienie do Krokietów

Smażymy naleśniki wg przepisu. Farsz przysmażamy, mielimy, przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Mięso ugotować. Do osolonej wody wkładamy kapustę, gotować 10 minut. Wyciągnąć kapustę z wody, przestudzić. Pieczarki przysmażamy z cebulką. Wszystko razem mielimy i doprawiamy do smaku.
Na środek naleśnika nakładać farsz, zwijać w krokieciki. Panierować w bułce tartej i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak