Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka duszona z jabłkami i jarzębiną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 3 grube plastry
cebula 1 duża
jabłko 1 duże
majeranek do smaku
tymianek do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
czerwona papryczka słodka do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
bulion 1 szkl
konfitura 3 z jarzębiny

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka duszona z jabłkami i jarzębiną

Karkówką natrzeć solą ziołową i odstawić na godzinę. Jabłka i cebulę pokroić w plastry.
Karkówkę przysmażyc na tłuszczu i przełożyc do naczynia w którym będzie się dusić. Na tym samym tłuszczy przyrumienić cebulę i wyłożyc na mięso, Na wierzch ułożyć plastry jabłek i dodać przyprawy oraz jarzębinę, całośś podlać bulionem, prykryć i dusić ok 35-40 min.. na wolnym ogniu.
Podawać z surówką i frytkami lub pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 30.01.2012 13:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak