Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z mięsem i kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
jajko 1 szt
olej 2 łyżki
kapusta kwaszona 1,40 kg
mięso ugotowane wieprzowe 1/2 kg
cebula 3 sztuki duże
sól
pieprz
przyprawa uniwersalna Kucharek
woda 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem i kapustą

CIASTO:
Mąka, olej, jajko, woda - zagnieść ciasto i rozwałkować na cienki placek.

FARSZ:
Kapustę ugotować i poszatkować nożem,mięso ugotowane zmielić w maszynce do mięsa.
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na oleju.
Wszystkie składniki dobrze wymieszać dodając wegetę, sól i pieprz. Trochę cebulki zostawiamy na okraszenie.
Z placka wycinamy szklanką krążki, nakładamy farsz i zlepiamy pierogi.
Gotujemy w osolonym wrzątku ok. 3 minut od wypłynięcia pierogów na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak