Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Pomysł na błyskawiczny obiad we włoskim stylu. Makaron ze szpinakiem, obficie posypany  serem grana padano, przypadnie do gustu nie tylko wegetarianom.

Składniki:

spaghetti 2 porcje
szpinak mrożony 1 opakowanie
ząbki czosnku 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser grana padano 4 garście
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti ze szpinakiem i grana padano

1. Makaron gotujemy według wskazań na opakowaniu. Odcedzamy i przykrywamy, aby pozostał ciepły.

2. Szpinak wkładamy do garnka, dusimy kilka minut. Gdy odparuje woda dodajemy plasterki czosnku, sól, pieprz i gałkę, mieszamy, dusimy kilka minut, a następnie gasimy płomień.

3. Makaron dodajemy do szpinaku, mieszamy starannie, by w całości został oblepiony.

4. Przekładamy do misek i posypujemy serem. Buon appetito!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 22.08.2011 22:24
fajnie wyglada takie zielone spagetti
jolaxa 25.05.2011 22:47
pycha
Aleksandra45 09.03.2011 15:49
jesli smakuje tak jak wyglada to musi byc pyszny
agnieszka189 07.02.2011 14:06
makaron+szpinak+ser=najlepsze połączenie
anecia04 24.12.2010 22:16
no to prawda
Kate131 24.12.2010 08:54
wszelkie makarony sa pyszne
etka 13.10.2010 16:50
uwielbiam takie dania, mało pracy a jaki pyszny posiłek!
anecia04 08.10.2010 12:27
Gotowe w mgnieniu oka, dlatego polecam!
grasylwia 06.10.2010 23:52
Zjadłabym taki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak