Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ostry sos różowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gęsty majonez 0,5 szklanki
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
szczypta suszonego tymianku
szczypta ostrej papryki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ostry sos różowy

majonez musztardę mieszamy na jednolitą masę dodajemy sól cukier tymianek i paprykę rozprowadzamy sokiem z cytryny dodajemy koncentrat pomidorowy wszystkie składniki dobrze ucieramy odstawiamy na dwie godziny do lodówki podajemy do wędlin zimnych mięs do pieczonych lub gotowanych jajek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak