Sposób przygotowania

1) 2 całe jajka ubić z ½ szklanki cukru. Po ubiciu dodać ½ szklanki mąki ze szczyptą proszku do pieczenia. Biszkopt zapiec na blady kolor.
2) 4 duże jabłka obrać ze skórki i pokroić w cienkie plasterki doprawić do smaku cukrem i cynamonem.
3) 2 całe jajka ubić z ½ szklanki cukru dodać ok. ¼ kostki masła rozpuszczonego i ostudzonego cały czas ubijając. Dodać 1 szklankę mąki i 1 i ½ łyżeczki proszku do pieczenia oraz cukier waniliowy. Po wymieszaniu dodać trochę mleka.
4) Wyłożyć na biszkopt jabłka i następnie zalać ciastem. Upiec na złoty kolor.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    jadłam kiedyś taki,no może podobny i był bardzo smaczny :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dana2

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    natii3624

    pysznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaDD

    u mamy zawsze najlepsza :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !