Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

leszcz po warszawsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

leszcz 1 kg
cebula biała 1 duża
jabłko 1 sztuka
sok pomidorowy 0,5 szklanki
sól, pieprz
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
ser żółty 8 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: leszcz po warszawsku

leszcza oczyszczamy patroszymy myjemy i kroimy na porcje obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor cebulę kroimy w drobną kostkę podsmażamy obrane jabłko trzemy na tarce o dużych oczkach łączymy z cebulą i sokiem pomidorowym doprawiamy do smaku rybę układamy w naczyniu żaroodpornym zalewamy sosem posypujemy startym serem i zapiekamy w gorącym piekarniku ok 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak