Sposób przygotowania

1. Pieczarki obrać. Pokroić na niezbyt małe kawałki. Przesmażyć na margarynie na złoty kolor. Posolić.
2. Paprykę pokroić i dodać do zarumienionych pieczarek. Całość smażyć przez kilka minut. Dolać ok. 1,5 - 2 szklanki wody (w zależności od tego, jaki chcemy sos - jeżeli gęsty, to mniej). Całość zagotować.
3. Wodę dokładnie wymieszać z mąką. Dodać do pieczarek i papryki. Całość zagotować.
4. Sos zdjąć z ognia. Dodać jogurt. wymieszać.

* Podawać z plackami lub mięsem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Przepraszam, pomyliłam się. Sos pieczarkowo-paprykowy:) Szkoda, że nie ma edycji przepisu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ilona zazdrość

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być super!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !