Sposób przygotowania

Wodę zagotować z margaryną, dodać mąkę i energicznie mieszając prażyć 5 minut.

Zdjąć z ognia i ostudzić. Do ostudzonego ciasta dodać jajka (wbijać po jednym) i ucierać. Podzielić na 2 części i rozsmarować cieniutko na mocno wysmarowanych tłuszczem blachach o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do piekarnika i piec ok. 25 minut w temperaturze 160-170 st. C.

Ugotować budyń wg. przepisu na opakowaniu. Masło lub margarynę ucierać. Dodać żółtka i cukier puder. Nadal ucierając dodawać ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przełożyć kremem. Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    dawno nie robiłam karpatki, a jest bardzo smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    jedno z najsmaczniejszych ciast :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    moje ulubione ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam karpatkę :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dawno nie robilam
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    super :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !