Sposób przygotowania

Przygotować biszkopt: ubić pianę z 5 białek. Gdy masa będzie sztywna, dodać cukier, potem zółtka. Na końcu dodać mąkę i deliktanie wymieszać łyżką. Piec ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni, nie otwierając zbyt często piekarnika.
Przygotowanie masy należy zacząć od zmiksowania masła i margaryny z cukrem na gładką masę. Następnie dosypywać wiórki i migdały. Powoli dolewać likier i dosypywać mleko w proszku. Gdy dobrze się zmiksuje, dodać pianę z 4 białek. Gotową masę wyłożyć na upieczony biszkopt, posypać wiórkami i wstawić do lodówki, aby masa stężała.

uwagi:

Wierzch ciasta można udekorować polewą czekoladową

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczne :D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !