Sposób przygotowania

drożdze mieszamy z cukrem, gdy są płynne dodajemy sól i olej oraz połowe mleka. Wyrabiamy ciasto z mąki, rozmieszanych drożdzy i reszta mleka. Blaszke smarujemy warstwa margaryny i wykładamy na nie rozwalkowane ciasto.
DODATKI:
ketchup
50 dag pieczarek
1 cebula
margaryna
7 ząbków czosnku
40 dag sera zóltego
pomidor
bazylia i oregano
sol i pieprz

pieczraki kroimy i dusimy na ma margarynie, osobno smazymy cebule pokrojona w kostke i laczymy z pieczarkami, dodajemy sol i pieprz do smaku. ciasto smarujemy ketchupem, na to dajemy pieczarki zmieszane z cebulą, wyciskamy czosnek, rozkładamy równomiernienie ser żólty a na to dajemy pokrojony w plastry pomidor. Posypujemy bazylią i oregano, pieczemy ok 25 minut

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    super pizza,też lubię dużo sera
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    uwielbiam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    calliope

    proste i smaczne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !