Sposób przygotowania

Na tarce o drobnych oczkach ścieram 2 kg ziemniaków i cebulę.Odlewam nadmiar wody.Do masy dodaję 2 jajka 5 łyżek mąki pszennej, sól i pieprz.Dokładnie mieszam .Na patelni średniej wielkości rozgrzewam łyżke oleju.Rozprowadzam 5 łyżek masy ziemniaczanej, smaże z obu stron.
Kroje w kostkę mięso i cebulę.Podsmażam na oleju.Przekładam do garnka, podlewam wodą, dodaję pokrojona marchewke, puszkę groszku konserwowego, listek laurowy, ziele angielskie, sol pieprz duszę do miękkości.Zagęszczam łyżka mąki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Allice

    Zawsze chciałam zrobic taki placek :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !