Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parmezanowe mufinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 220g
proszek do pieczenia 2 łyżki
sól pół łyżeczki
tymianek 5 gałązek
bazylia świeża garść
cebula dymka ze szczypiorkiem 3szt
kasza kukurydziana 75g i trochę do posypania
oliwa 4 łyżki
jogurt 150g
mleko 160ml
jajko 2szt
papierowe foremki 12 szt
parmezan starty 60g

Przepis i sposób przygotowania na: Parmezanowe mufinki

Rozgrzać piekarnik do 190 stopni. Wyłożyć foremki na blasze. Zmieszać w misce mąkę, proszek i sól. Umyć , osuszyć i drobno posiekać tymianek i bazylię. Oczyścić dymkę, umyć ją i pokroić w plasterki. Dodać do miski z mąką wraz z ziołami, kaszą kukurydzianą i parmezanem. W innej misce energicznie wymieszać oliwę z jogurtem, mlekiem i jajkami. Dodać mieszaninę do miski. Zmieszać wszystkie składniki. Do każdej foremki nałożyć 3 łyżeczki ciasta, z wierzchu posypać kaszą kukurydzianą. Piec 20 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.09.2011 13:43
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak