Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe w pieprzu

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 6 platrów
cebula 1 sztuka
boczek wędzony 3 grube plastry
sól, pieprz do smaku
mąka do zagęszczenia
olej
ogórek kwaszony 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe w pieprzu

Karczek umyć, osuszyć, rozbić, oprószyć solą i mocno pieprzem. Na każdym kawałku z boku kładziemy cebulkę, ogórek i boczek pokrojone w paseczki. Zwijamy roladki, łapiemy je wykałaczkami żeby się nie rozleciały. Podsmażamy na gorącym oleju, przekładamy do innej patelni, zalewamy wodą. Dusimy do miękkości, na koniec zatrzepujemy mąką. Podajemy z kaszę i surówką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.08.2011 19:57
na pewno pyszne
Seba 06.07.2011 17:22
pycha
katarzynka455 11.10.2010 11:46
no fajne
lucyna15
lucyna15 03.10.2010 21:35
super
alaaa 03.10.2010 19:08
smacznie wyglądają
pacpaw 03.10.2010 09:27
zrobię dziś na obiad. prezentuje się smakowicie
RenataZ-et 02.10.2010 16:30
Pyszności!! Ja do tego poproszę kluski śląskie i modrą kapustę , hihi :P
Margo1 02.10.2010 15:20
muszę zrobić koniecznie zabiorę przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak