Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno i cały czas ubijając, dodawać partiami cukier. Ubijać aż cukier całkowicie się rozpuści. Masę przełożyć do szprycy i wycisnąć prostokąt na blaszke wyłożonej pergaminem. Wypełnić go masą w środku, następnie wycisnąć ramkę dookoła i kratkę w środku. Mazurek wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i suszyc przy otwartych drzwiczkach ok. 2-3 godzin, wystudzić. Przygotować masę: zagotować cukier z mlekiem i na wolnym ogniu gotować ciągle mieszając aż zgęstnieje. Wsypać mleko w proszku, dokładnie wymieszać, przestudzić. Do masy dodawać partiami mleko i ubijać mikserem do momentu, aż masa podwoi objętosć. Gotową masę wylać na mazurek w wolne miejsca w kratce bezowej.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmm brzmi zachęcająco!!;D

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !