Sposób przygotowania

Cukinię kroimy na plastry wydrąż gniazda . Zważ i wrzuć do wrzątku i gotuj 10 minutek. Odsącz na sitku tylko ma na tym sitku poleżeć z 2 godziny . Tyle cukru ile ważyła cukinia wsyp do rondelka, dodaj wodę [3\\4 szklanki na kg] , przyprawy i gotujemy gęsty syrop. Przyprawy wyjmij a w syropie smaż cukinię tylko kilkanaście minut , bo jak będzie trwało to długo to może z ciemnieć. I gorące konfitury przekładamy do słoika.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Mam zapas cukinii, więc na pewno wykorzystam ten przepis, bo jest bardzo ciekawy :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    pycha miałam okazje kiedyś próbowac
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kate131

    ciekawe
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Cukinia to moje ulubione warzywo do przetworów. Robię ją na rózne sposoby: kiszę, marynuję oraz zalewam oliwą, jednak nigdy nie próbowałam jej na słodko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    nigdy nie robiłam cukini na słodko! spróbuję na pewno!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Robię podobną konfiturkę z cukinii. Jest tania, smaczna i bardzo łatwa :)Robię podobną konfiturkę z cukinii. Jest tania, smaczna i bardzo łatwa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    moja ulubiona

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !