Sposób przygotowania

Kaczke natrzec sola,pieprzem, majerankiem oraz rozmarynem. Odstawic na godz, do lodówki. Jabłka umyc , wydrazyc gniazda nasienne, nie obierac. Czesc pokroic na ćwiartki i włozyc do srodka kaczki, zaszyc bawełniana nicia.
Do brytfanki wlac łyzke oleju. Włozyc posmarowana olejem i skropiona woda kaczke. Brytfanke wstawic do goracego piekarnika,piec 1,5 godz, w temp. 200 stopni,polewajac czesto wytwarzajacym sie sosem.
Po godz włozyc do brytfanki pozostałe jablka. !0 min przed koncem piecvzenia kaczke posmarowac miodem. Wyjac na półmisek i obłozyc pieczonymi jablkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !