Sposób przygotowania

Cebulę pokrój na talarki, paprykę w okrągłe koła wyjmij szklaną miseczkę i przełóż posyp 4 łyżkami soli i wymieszaj. Przykryj czystą ściereczką i odstaw na 2 godziny. Po tym czasie odsącz warzywa z soku , opłucz po zimną bieżącą wodą , ponownie odsącz. Do rondelka wlej ocet , dodaj cukier, mięte , paprykę , nasiona kopru i łyżeczkę soli.. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze z 5 minutek.Warzywa przełóż do wyparzonych słoików zalej je wrzącą zalewą , tylko muszą być całkowicie przykryte ! Zakręć. Pikle będą gotowe dopiero po upływie tygodnia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Przepis idealny na teraz gdy robi się zaprawy na zimę!
  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Właśnie na pewno teraz będę robiła
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    nie jadłam ale przepis ciekawy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszne i bardzo smaczne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !