Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto miodowe serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
ok10dag cukru
miód
ok20dag masła
rodzynki
1/2szklanki mleka
ok10dag orzechów
proszek do pieczenia łyżeczka
aromat migdałowy
jaja 3 szt.
twaróg 20 dag (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto miodowe serowe

Masło utrzeć z cukrem,jajkami,2-3łyżkami miodu.Powoli dodawać ser,aromat,proszek do pieczenia i mąkę(do wyrobienia,na oko)oraz mleko.Na koniec dodać rodzynki(wcześniej namoczone w wodzie i odciśnięte) i pokrojone orzechy.Przelać ciasto do formy z papierem do pieczenia i piec ok h w180stopniach.Wystudzone polać gotową polewą z białej czekolady

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 08.11.2012 12:37
na pewno jest pyszne;]
zuzanna6 10.12.2010 07:57
Szukam przepisu na ciasto do urodzinowej kawy,spróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak