Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem czosnkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 12
oliwa 7 łyżek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem czosnkowy

Po 4 ząbki czosnku zawiń w folię , ułóż je na blasze i piecz w temp 200 st. Następnie wyjmij z folii i ostudż.Zdejmij osłonki a miąższ przetrzyj przez sito, połącz z oliwą przypraw solą i pieprzem. Mieszaj aż powstanie gładka masa. Przełóż je do wyparzonych słoików i zakręć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 08.10.2010 17:18
wszystko z czosnkiem jest the best!
Monika193
Monika193 02.10.2010 19:49
ja również uwielbiam czosnek
IZABELA29 02.10.2010 19:49
dobry
Margo1 02.10.2010 17:39
Ja za to uwielbiam sos czosnkowy typowo taki do szarmy czy pizzy
RenataZ-et 02.10.2010 16:25
Ten krem to przepis zdecydowanie dla mnie, bo uwielbiam czosnek!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak