Sposób przygotowania

Do rondelka wlewamy wodę, dodajemy wszystkie przyprawy łącznie z tymi sypanymi i zagotować.W między czasie bierzemy się za kapustę , którą szatkujemy. W niewielkim garnuszku wlewamy wodę i gotujemy przez 5 minutek odcedzamy . Jabłka ścieramy na tartce i dodajemy do tej kapusty, skrapiamy troszkę zalewą po to aby nie straciła koloru..Śliwki myjemy wyjmujemy pestki i przekrajamy na ćwiartki dodajemy też do kapusty.Wszystko ładnie wymieszać. Kapustę gotową wykładamy do słoików ,zalewamy gorącą zalewą, i pasteryzujemy tak z 20 minutek.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dodam jeszcze ,że jeszcze do każdego słoika przed gotowaniem można dodać po łyżce oliwy.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    dodaję do ulubionych aby mieć zawsze dostęp do tego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ze śliwkami jeszcze nie próbowałam, na pewno będzie pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo ciekawy przepis,wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    fajny przepis! na pewno zrobię!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    spróbuję na pewno
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !