Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić na 2 litry wrzątku, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Grzyby umyć, pokroić na kawałki. Wrzucić do wywaru razem z ziemniakami i kostką rosołową. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.Na koniec zabielić śmietaną.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    moja ulubiona zupa
  • 5
    original
    Opublikowano

    plocia

    Co za zupa, aż oczy się cieszą
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka , tylko na grzyby nie ma kto wyruszyc
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    z grzybami takiej nie jadłam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupa
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobra zupa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !