Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 25 dkg
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
ziemniaki 4 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
śmietana 100 ml
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka z grzybami

Marchewkę, pietruszkę i seler obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Wrzucić na 2 litry wrzątku, zagotować. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Grzyby umyć, pokroić na kawałki. Wrzucić do wywaru razem z ziemniakami i kostką rosołową. Cebulkę obrać, pokroić w kostkę, dodać do zupy. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.Na koniec zabielić śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 16.01.2012 19:07
bardzo dobra zupa
mirosława4 03.01.2012 14:38
smaczna
Ewa111 05.07.2011 17:41
pyszna zupa
Karolcia12 04.10.2010 22:00
z grzybami takiej nie jadłam
lucyna15
lucyna15 03.10.2010 21:37
pychotka , tylko na grzyby nie ma kto wyruszyc
plocia 03.10.2010 09:26
Co za zupa, aż oczy się cieszą
Margo1 02.10.2010 15:18
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak