Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona kiszona

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 1\\2 kg
sól kamienna 8 łyżek
łodyga kopru
cukier 4 łyżki
kapusta czerwona 3 małe główki
jabłko kwaśne 1 kg kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona kiszona

Kapusty poszatkuj głąby po usuwaj ,marchew zetrzyj na tartce . Do dużej miseczki włóż startą marchew, poszatkowaną kapustę, sól, cukier i kminek. Dokładnie wszystko wymieszaj.Jabłka kroimy na cienkie plasterki tylko nie obieramy ! Wyjmujemy duże słoiki i układamy ciasno kapustę z marchwią , ubijając i przekładając warstwami jabłek. Słoje napełniamy do wysokości 3\\4 . Wynieśmy słoje do spiżarni czy w innym miejscu ciemnym a po tygodniu kapustka gotowa jest do spożycia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jodaj 13.03.2013 15:36
kapustka pyszna :)
babcia
babcia 22.02.2012 18:57
lubie do obiadku
piotereq 31.08.2011 09:22
pycha
Grażyna13 04.07.2011 15:33
Super !
Beata73 07.10.2010 18:42
takiej jeszcze nie robiłam!
Margo1 05.10.2010 21:45
wystarczy spróbować
alaaa 05.10.2010 11:43
zawsze kiszę białą,ciekawe jak smakuję czerwona
Katarzyna/kate1980 02.10.2010 13:24
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak