Sposób przygotowania

Kapusty poszatkuj głąby po usuwaj ,marchew zetrzyj na tartce . Do dużej miseczki włóż startą marchew, poszatkowaną kapustę, sól, cukier i kminek. Dokładnie wszystko wymieszaj.Jabłka kroimy na cienkie plasterki tylko nie obieramy ! Wyjmujemy duże słoiki i układamy ciasno kapustę z marchwią , ubijając i przekładając warstwami jabłek. Słoje napełniamy do wysokości 3\\4 . Wynieśmy słoje do spiżarni czy w innym miejscu ciemnym a po tygodniu kapustka gotowa jest do spożycia.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    zawsze kiszę białą,ciekawe jak smakuję czerwona
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    wystarczy spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    takiej jeszcze nie robiłam!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 1
    original
    Opublikowano

    piotereq

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubie do obiadku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    kapustka pyszna :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !