Sposób przygotowania

Główki kapusty najpierw poszatkuj dobrze umyj i sparz. Oczywiście głąby usuń. Posyp solą, marchew zetrzyj na tartce i wymieszaj z kapustą.Do plastikowej beczki wkładaj kapustę i nad kapustką łam listki laurowe i kminek. Ubijaj kapustę , do czasu aż na powierzchni pokaże się sól , jeśli chcesz to możesz ubijać nogami będzie o wiele szybciej.Przykryj talerzem , obciąż i pozostaw w chłodzie.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    coś dla mnie uwielbiam od razu dodaję do swojej księgi
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    to kapusta kiszona,i właśnie deptana jest lepsza niż ubijana
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pyszna kapustka do kotletów!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !