Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kani panierowane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
jajko 1 szt.
kanie 8 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kani panierowane

Duże, dorodne, rozłożyste kanie oczyszczamy i płuczemy.Solimy z obu stron. Każdy kapelusz obtaczamy najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w tartej bułce. Smażymy na maśle lub oleju z obu stron po kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 12.01.2012 11:26
smaczne:)
Wacław 20.09.2011 12:13
pychota,szkoda że tak trudno je znależśc
m1monika 02.08.2011 11:40
pyszota
Beata73 24.02.2011 17:03
wspaniałe!
Mati13 28.12.2010 20:38
świetnie!
Łucja1 27.10.2010 15:38
lepsze od schabowych!
pacpaw 18.10.2010 15:23
nie wiem czy też macie ten problem ale kanie strasznie dużo piją mi tłuszczu. normalnie jak gąbka
mamusia1 15.10.2010 09:47
w tym roku nie znalazłam w lesie, a kupić nie mam gdzie!
Dorota76 12.10.2010 22:45
dawno nie jadłam a tak bardzo lubię
anna186 09.10.2010 15:49
uwielbiam kotlety z kani
danusia19671 08.10.2010 16:37
Kania to jest bardzo smaczny grzyb
Izabela/bella81 02.10.2010 22:18
Nigdy nie jadłam, ale czas spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak