Sposób przygotowania

Duże, dorodne, rozłożyste kanie oczyszczamy i płuczemy.Solimy z obu stron. Każdy kapelusz obtaczamy najpierw w mące, potem w rozkłóconym jajku a następnie w tartej bułce. Smażymy na maśle lub oleju z obu stron po kilka minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Nigdy nie jadłam, ale czas spróbować:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Kania to jest bardzo smaczny grzyb
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    uwielbiam kotlety z kani
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    dawno nie jadłam a tak bardzo lubię
  • 6
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    w tym roku nie znalazłam w lesie, a kupić nie mam gdzie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    nie wiem czy też macie ten problem ale kanie strasznie dużo piją mi tłuszczu. normalnie jak gąbka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Łucja1

    lepsze od schabowych!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    świetnie!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beata73

    wspaniałe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszota
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pychota,szkoda że tak trudno je znależśc
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    smaczne:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !