Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Prawie chiński rosołek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 marchewki
2 cebule cukrówki
por
pierś kurczaka
3ząbki czosnku
sos sojowy
szczypta cukru
makaron nitki
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Prawie chiński rosołek

Mięso oczyścić i pokroić,podsmażyć na oleju.Dodać pokrojoną cebulę,por,marchewki,czosnek.Zalać wodą(bulionem gotowym lub wodą z 2kostkami cielęcymi).Dodać makaron i gotować pod pokrywką na małym ogniu.Doprawić sosem sojowym(tao tao),szczyptą cukru,solą,świeżo zmielonym pieprzem i natką(ewentualnie kucharkiem).

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marek6 13.09.2011 00:07
super
wedith1 27.12.2010 09:51
fajny:)
aeksandra 28.11.2010 12:00
bardzo chętnie wyprubuję bo sama zazwyczaj gotuje tradycyjny rosół

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak