Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić i pokroić na plasterki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni roztopić 2 łyżki masła, wrzucić cebulę i smażyć mieszając kilka minut. cebula powinna się zeszklić. Wrzucić pieczarki i smażyć ok. 10 minut. Gdy cały płyn, który grzyby puściły odparuje, wrzucić płatki chili, natkę, sól i pieprz. Smażyć jeszcze chwilę, aż pieczarki delikatnie się zrumienią. Gdyby tłuszczu było za mało - można dodać łyżkę masła. Zdjąć z ognia i lekko przestudzić.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200°C
Bagietki przekroić horyzontalnie na pół i posmarować masłem wcale nie cieniusieńko, chociaż oczywiście bez przesady. Mozzarellę odsączyć i pokroić w kosteczkę. Dodać do przestudzonych pieczarek i wymieszać. Rozłożyć przygotowany farsz na bagietkach i ułożyć je na blasze. Posypać startym serem i posiekanym szczypiorkiem. Zapiekać 10-15 minut. Zapiekanki powinny być gorące, a ser oczywiście się roztopić.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Faustyna

    Pięknie wygląda:) Chętnie zjadłabym taką zapiekankę:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    ja również
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    klasyka gatunku!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !