Sposób przygotowania

spód:


90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki


Farsz:
300g podgrzybków, oczyszczonych, pokrojonych i podsmażonych
2 cebule dymki-posiekane
1 twarożek np. Piątnica
sól i pieprz do smaku

150 g sera Gouda

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Formę do tarty lub tortownicę o średnicy 26cm wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć formę z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut. Wyjąć fasolę i wypełnić farszem, pokryć serem. Zapiekać jeszcze 10 minut.Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !