Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z podgrzybkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z podgrzybkami

spód:


90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki


Farsz:
300g podgrzybków, oczyszczonych, pokrojonych i podsmażonych
2 cebule dymki-posiekane
1 twarożek np. Piątnica
sól i pieprz do smaku

150 g sera Gouda

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Formę do tarty lub tortownicę o średnicy 26cm wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć formę z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut. Wyjąć fasolę i wypełnić farszem, pokryć serem. Zapiekać jeszcze 10 minut.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

banditka 18.05.2011 08:17
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak