Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z malinami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z malinami

korpusiki\"

90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki

wypełnienie:
1 opakowanie kremu waniliowego do tortów

maliny
opcjonalnie cukeir puder do posypania

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Małę woremki do babeczek wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć foremki z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut.
Przygotować krem waniliowy wg. instrukcji na opakowaniu.
Napełnić nim korpusy, na czubku ułozyć \'pagórek\' z malin. Można posypać cukrem pudrem.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel007 03.01.2011 09:58
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak