Sposób przygotowania

korpusiki\"

90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki

wypełnienie:
1 opakowanie kremu waniliowego do tortów

maliny
opcjonalnie cukeir puder do posypania

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Małę woremki do babeczek wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć foremki z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut.
Przygotować krem waniliowy wg. instrukcji na opakowaniu.
Napełnić nim korpusy, na czubku ułozyć \'pagórek\' z malin. Można posypać cukrem pudrem.Smacznego

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !