Sposób przygotowania

korpusiki\"

90g masła
1/4 łyżeczki soli
25ml zimnego mleka lub wody
125g mąki

wypełnienie:
2 opakowania budyniu waniliowego

maliny
posiekane pistacje

Wszystkie składniki na spód rozcieramy w misce. Małę woremki do babeczek wylepiamy ciastem. Chowamy do lodówki na 2 godziny.
Piekarnik nagrzać do temp. 180st.C. Wyjąć foremki z ciastem, wyłożyć papierem do pieczeniai wypełnić suchą fasolą. Piec 15 minut.

Przygotować budyń wg. instrukcji na opakowaniu.
Napełnić nim korpusy, przykryć malinami i posypać pistacjami.SMacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !