Sposób przygotowania

280 g mąki
120 g masła
2 łyżkeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody czoyszczonej
szczypta soli
1 jajko
200 ml kefiru
250 g cukru

50 g posiekanych orzechów laskowych
150 g gruszek


100g białęj czekolady
cukrowe kuleczki do ozdoby

Wszystkie składniki połączyć w dużej misce, dodać orzechy i dobrze wymieszać. Foremki wypełnić do 3/4 wysokości, powkładać w nie pokrojone i obrane gruszki. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać cukrowymi kulkami. Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !