Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier, 5 łyżek
sól, 1 łyżeczka
ziele, liś angielskiec laurowy do smaku
woda 4 szklanki
ocet 1 szkl.
olej 1/2 szkl.
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Wodę z octem i przyprawami gotujemy. Paprykę kroimy w paski, układamy w wyparzonych słoiczkach. Do zalewy dolewamy olej i zalewamy paprykę w słoiczkach. Pasteryzujemy około 15 min w garnku z wodą do 3/4 słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 13.05.2012 13:58
uwielbiam zajadać się taką papryką
Izabela/bella81 31.07.2011 08:58
ja zamiast octu daję kwasek cytrynowy
Edyta38 18.06.2011 19:45
taką robię:)
m1monika 01.04.2011 20:15
bardzo lubię taką papryczkę!!!
Beata73 23.02.2011 13:50
pyszna ta Twoja papryczka!
marmar 17.11.2010 17:39
dobrzegdy mamy takie słoiki pod ręka
Łucja1 27.10.2010 15:37
wspaniała na zimę!
wiosenka27 26.10.2010 19:27
Na zimę jak znalazł:)
mamusia1 15.10.2010 09:46
moja ulubiona papryczka!
Margo1 03.10.2010 18:25
lubię taką papryczkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak