Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki marynowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby marynowane 1,5 kg
sól 1 łyżka
woda 1 l
cebula 1 szt.
woda 3 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki marynowane

Grzyby oczyścić dokładnie i wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cebuli, gotować, aż grzyby będą miękkie (maślaki oko. 10 min, podgrzybki i borowiki około 30 min) wyjąć z wody odsączyć.

Grzyby włożyć do słoików i ostudzić.
ocet rozcieńczyc 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier i przyprawy.
Gotowac około 15 min.

Zagotowaną zalewą zalać grzyby z listkiem, zielem i pieprzem, tak aby je zakryć.

Słoiki zakręcamy i dla
pewności odwracamy do góry nogami, żeby sprawdzic czy nie ciekną.

Można pasteryzować około 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 14.10.2010 16:08
Grzyby super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak