Sposób przygotowania

Grzyby oczyścić dokładnie i wrzucić na wrzącą wodę z dodatkiem soli i cebuli, gotować, aż grzyby będą miękkie (maślaki oko. 10 min, podgrzybki i borowiki około 30 min) wyjąć z wody odsączyć.

Grzyby włożyć do słoików i ostudzić.
ocet rozcieńczyc 3 szklankami wody, dodać cebulę, sól, cukier i przyprawy.
Gotowac około 15 min.

Zagotowaną zalewą zalać grzyby z listkiem, zielem i pieprzem, tak aby je zakryć.

Słoiki zakręcamy i dla
pewności odwracamy do góry nogami, żeby sprawdzic czy nie ciekną.

Można pasteryzować około 20 min.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Grzyby super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !