Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski francuskie

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 5 dkg
masło 2 dkg
sól do smaku
jaja 2 (osobno białka i żółtka)

Przepis i sposób przygotowania na: kluski francuskie

Masło utrzeć,dodawać żółtka,ucierać.Ubić piane z białek.Wykładać na żółtka partiami pianę i mąkę,posolić,
wymieszać.
łyżką zanurzoną we wrzącej wodzie nabierać ciasto i kłaść
małe ,podłużne,kluseczki na wodę lub zupę.
Zagotować pod przykryciem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 17.12.2010 23:23
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak