Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba pod beszamelem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 łyżki
mleko 2 szkl
masło 3 łyżki
gałka muszkatołowa
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
panga 3 porcje

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba pod beszamelem

Masło roztopić i rozetrzeć z mąką na gładką masę. Dolać cienkim strumieniem mleko i cały czas mieszać żeby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rybę ułożyć w brytwance i oblać sosem...zapiec w piekarniku ok 30 min 180 C

podawać z ziemniakami i surówką


Surówka

3 jabłka
1 mała cebula
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki cukru
szczypta soli
trochę soku z cytryny

jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach
cebulę pokroić w półtalarki , dodać cukier, sól, sok z cytryny
wymieszać ze śmietaną

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 24.06.2011 16:13
pycha
Ania82 02.10.2010 09:20
smacznie wygląda :) Chyba wypróbuję bo mam kilka leszczy w zamrażarce :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak