Sposób przygotowania

Masło roztopić i rozetrzeć z mąką na gładką masę. Dolać cienkim strumieniem mleko i cały czas mieszać żeby nie powstały grudki. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Rybę ułożyć w brytwance i oblać sosem...zapiec w piekarniku ok 30 min 180 C

podawać z ziemniakami i surówką


Surówka

3 jabłka
1 mała cebula
2 łyżki śmietany
2 łyżeczki cukru
szczypta soli
trochę soku z cytryny

jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach
cebulę pokroić w półtalarki , dodać cukier, sól, sok z cytryny
wymieszać ze śmietaną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ania82

    smacznie wygląda :) Chyba wypróbuję bo mam kilka leszczy w zamrażarce :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !